Maruschka Boomsma

Maruschka Boomsma

Agrarisch Coach

Geboren in de Achterhoek uit Friese ouders, heb ik me altijd aangetrokken gevoeld tot het boerenleven. Op de basisschool zei ik: “Later als ik groot ben ga ik op een boerderij in Friesland wonen!” Het liep echter anders. Ik ging naar Leeuwarden waar ik de opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening heb gedaan. Daarna heb ik een tijd rondgetrokken in Afrika. Door de jaren heen heb ik me verder ontwikkeld als coach, met Innerlijk-kind werk; het Enneagram en Verbindende Communicatie.

Toch bleef de boerderij trekken. In 2017 ben ik voor het eerst echt gaan werken als melker en met veel plezier 5 jaar gedaan. Hier leerde ik hoe groot de verantwoordelijkheid letterlijk en figuurlijk drukt op de boer en hoe het gezin en sociaal leven nooit losstaan van het werk op het bedrijf.

Met het werk bij Hogenkamp Agrarisch Coaching breng ik mijn 2 passies samen!

Door de verandering in tijd en met alle regelgevingen sta jij als boer voor nieuwe uitdagingen. Niet altijd makkelijk. Maar je hoeft het niet alleen te doen! Ik bied als coach een luisterend oor, een verdiepende vraag en ruimte voor de emotie. Die extra steun in de rug, voor wanneer het allemaal even te veel is, kan zo nodig zijn. Je hoeft het niet meer alleen te doen, zoals generaties lang gedaan is.

Zonder oordeel kom ik naast je staan en schijn licht bij op jouw leven, zodat je weer grip krijgt op de situatie. Ik heb oog voor detail en breng jou met mijn vragen weer dichterbij jezelf. In jou zitten alle antwoorden om jouw leven weer in balans te krijgen.

“Van hoofd naar hart, van zorgen naar mogelijkheden, van strijd en machteloosheid naar ontspanning en kracht.”

Contact opnemen

Voor meer informatie over agrarische coaching door Maruschka Boomsma of één van onze andere coaches kunt u contact opnemen via ons algemene telnr.
085–064 55 91 of via e-mail:

Maruschka Boomsma
Agrarisch Coach