Coaching

Agrarische Coaching

Ons team helpt agrarisch ondernemers in hun persoonlijke ontwikkeling via persoonlijke begeleiding en ondernemingscoaching en helpt bij familieconflicten. Ons team onderscheidt zich door:

  • een sterke affiniteit met de agrarische sector
  • een professionele afgeronde sociale opleiding op minimaal hbo-niveau
  • passie, gedrevenheid en plezier in het werk

“Ik sta open voor verandering. Dat is het belangrijkste uitgangspunt om het coachingstraject tot een succes te laten worden.”

De huidige maatschappij vraagt veel van het ondernemerschap van de huidige agrariër.

Dat blijkt ook uit het onderzoek onder 2.300 agrariërs dat Trouw onlangs publiceerde: 85 procent van de boeren ervaart dat de agrarische sector in een crisis verkeert; consumenten waarderen hen niet (79 procent), de politiek laat hen in de kou staan (92 procent), milieuorganisaties beschuldigen hen van onjuiste aantijgingen en de media spelen boeren de zwartepiet toe (90 procent). Meer dan de helft van de agrariërs voelde zich de afgelopen jaren weleens een periode neerslachtig. (Bron: Volkskrant, Stress op de Boerderij)

Ons team biedt persoonlijke begeleiding en ondernemingscoaching en helpt bij familieconflicten. Openstaan voor verandering: dat is het belangrijkste uitgangspunt om het coachingstraject een succes te laten worden. Uitgaan van eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid staat aan de basis van een zelfsturend en mentaal gezond leven.

“Wat is er nu mooier dan jezelf zijn?”

Een probleem wat in jaren is ontstaan, is niet in een paar gesprekken op te lossen. Een coachingstraject duurt gemiddeld zes tot tien maanden. Geleidelijk ontstaat de gedachte: “Ik weet waar ik voor sta en waar ik voor ga.” Niet alleen in het hoofd is er rust, maar ook in het handelen en de omgang met de omgeving. Je bent geen ander mens geworden, maar je bent jezelf geworden. En wat is er nu mooier dan jezelf zijn?

"Je denkt dat veel dingen zich vanzelf wel oplossen. Dat gebeurt ook wel, maar dan niet op de manier die je zelf het liefst ziet."

Gerrit Dubbelink, Ambt Delden Meer ervaringen »