Professionele hulpverlening

Professionele hulpverlening

Een boer is gewend om problemen alleen op te lossen. Op het boerenerf is niet altijd een paar handen extra, waardoor de boer creatief en innovatief moet zijn om klussen toch geklaard te krijgen.

Ook mentale problematiek wordt vaak bestempeld als, “dat los ik zelf wel op”. Hierdoor kan het jaren duren voordat een boer zich bij de huisarts meldt. Als het echt niet meer lukt om het werk uit handen te krijgen en de nachten wel zeer kort worden, komt de gedachte boven: “het moet anders, maar hoe”.

Begeleiding door de reguliere zorg stagneert vaak, de boer voelt zich er niet begrepen. Het familiebezit, de 24-uursmentaliteit en de ervaren druk vanuit de maatschappij en de politiek zijn zó specifiek voor de agrarische ondernemer. Het kan moeilijk zijn, om je hier een beeld bij voor te stellen, als je die wereld niet kent.

De hulpverleners en coaches van Hogenkamp Agrarische Coaching zijn vanzelfsprekend professionals, maar hebben ieder ook een sterke affiniteit met de agrarische sector. Ze spreken letterlijk en figuurlijk de taal van de boer.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die ons team voor uw agrarische cliënt te bieden heeft, neemt u dan gerust contact op met de praktijk, tel. 085-0645591. Vanzelfsprekend kan uw cliënt ook rechtstreeks contact met ons opnemen.