Professionele hulpverlening

Professionele hulpverlening

Beter op de plek bij agrarische professionele hulpverlening

De hulpverleners en coaches van Hogenkamp Agrarische Coaching zijn vanzelfsprekend professionals, maar hebben ieder ook een sterke affiniteit met de agrarische sector. Ze spreken letterlijk en figuurlijk de taal van de boer.

Het moet anders, maar hoe?”

Een boer is gewend om problemen alleen op te lossen. Op het boerenerf is niet altijd een paar handen extra, waardoor de boer creatief en innovatief moet zijn om klussen toch geklaard te krijgen. Ook mentale problematiek lossen boeren graag zelf wel op. Hierdoor kan het jaren duren voordat een boer zich bij de huisarts meldt. Als het echt niet meer lukt om het werk uit handen te krijgen en de nachten wel zeer kort worden, komt de gedachte boven: “Het moet anders, maar hoe?”.

“De boer voelt zich niet begrepen.”

Begeleiding door de reguliere zorg stagneert vaak, want de boer voelt zich er niet begrepen. Het familiebezit, de 24-uursmentaliteit en de ervaren druk vanuit de maatschappij en de politiek zijn zó specifiek voor de agrarische ondernemer. Het kan moeilijk zijn je hier een beeld bij voor te stellen, als je die wereld niet kent. Soms is uw agrarische cliënt beter op de plek bij agrarische professionele hulpverlening.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die ons team voor uw agrarische cliënt te bieden heeft, neemt u dan gerust contact op met de praktijk, tel. 085-064 55 91. Vanzelfsprekend kan uw cliënt ook rechtstreeks contact met ons opnemen.

Terug naar Persoonlijk coaching & begeleiding

"Na een moeilijke periode privé en op de boerderij en veel veranderingen richting de toekomst, was het moeilijk om de boel op een rijtje te houden. Nu dit vorm heeft gekregen, heb ik veel meer energie en weer zin in het werk op de boerderij. Achteraf had ik dit veel eerder moeten doen, mij heeft het flink geholpen."

Derk de Weerd, Drijber Meer ervaringen »