Burn-out

Burn-out

“Je passie verandert langzaam maar zeker in een ‘blok aan je been’.”

Stap voor stap begeleiden onze coaches je in het rangschikken van je gedachten, waardoor er geleidelijk weer rust in het hoofd ontstaat. Nu heb je misschien nog het gevoel dat je keuzes móet maken. Dit is lang niet altijd nodig. Als de rust in het hoofd terug is, ontstaat een gevoel van keuzevrijheid. Als je weer zelfvertrouwen ervaart en je weer de regie hebt over je eigen welzijn, dan zit onze taak er op. Je gaat het allemaal zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Wij zijn ervoor.

“En toch begint het langzaam van binnen te knagen.”

Er zijn vele mooie redenen waarom iemand boer wordt, de passie voor dieren, de passie voor ondernemen of de behoefte aan uitdaging. Ook de vrijheid die het met zich meebrengt en onderdeel van je gezin kunnen zijn, is een goede motivatie om boer te worden. En toch begint het langzaam van binnen te knagen. Altijd alleen op de boerderij, een bank die moeilijk begint te doen. De overheid die weer met een volgende regel komt en altijd maar hard werken en weinig verdienen.

“Waar doen we het eigenlijk allemaal voor?”

Je passie verandert langzaam maar zeker in een ‘blok aan je been’. De stal is niet meer up to date, de technische cijfers horen niet meer bij de beste 10 procent, de aandacht voor het gezin verslapt en je begint je te ergeren aan het netwerk. Het kantoorwerk blijft liggen, de openstaande facturen stapelen zich op en het enthousiasme waar je ooit ‘s morgens je bed mee uitkwam, roomt steeds meer af. Je begint je steeds meer af te vragen waarvoor je het eigenlijk allemaal doet.

Ongetwijfeld heb je al van alles ondernomen om weer plezier in je werk te krijgen. Het is alleen zo moeilijk om een probleem op te lossen in dezelfde setting als het ontstaan is. Daarom kan het zo verhelderend werken om er hulp van buitenaf bij te vragen. Niet om je te vertellen wat je doen moet, maar om samen op zoek te gaan naar nieuwe kansen en mogelijkheden die bij jou, je huidige levensfase en de financiering van het bedrijf passen.

“Langzaam maar zeker komt er weer ruimte in je hoofd.”

Tijdens de gesprekken komt er langzaam maar zeker weer ruimte in je hoofd. Je kan weer verder vooruit denken dan de dag van morgen en je begint een helder en realistisch beeld te creëren van de toekomst. Niet alleen in je hoofd, maar vooral in de praktijk. Wat de uitkomst is, kan niemand vooraf voorspellen, maar dat het een uitkomst is, die mooier is dan voorheen is een feit, want het wordt je eigen keuze en daardoor sta je erachter en vind je de kracht om hem te realiseren.

Terug naar Persoonlijk coaching & begeleiding