Burn-out

Burn-out

“Is dit wat ik de rest van mijn leven wil?”

Er zijn vele mooie redenen waarom iemand boer wordt, de passie voor dieren, de passie voor ondernemen of de behoefte aan uitdaging. Ook de vrijheid die het met zich meebrengt en onderdeel van je gezin kunnen zijn, is een goede motivatie om boer te worden. En toch begint het langzaam van binnen te knagen, is dit wat ik de rest van mijn leven wil? Altijd alleen op de boerderij, een bank die moeilijk begint te doen.  De overheid die weer met een volgende regel komt, “Wakker dier” die het volgende spotje lanceert en altijd maar hard werken en weinig verdienen.

“Je passie verandert langzaam maar zeker in een ‘blok aan je been’.”

Je passie verandert langzaam maar zeker in een ‘blok aan je been’. De stal is niet meer up to date, de technische cijfers horen niet meer bij de beste 10%, de aandacht voor het gezin verslapt en je begint je te ergeren aan het netwerk. Het kantoorwerk blijft liggen, de openstaande facturen stapelen zich op en het enthousiasme waar je ooit ‘s morgens je bed mee uitkwam, roomt steeds meer af. Je begint je steeds meer af te vragen waar je het allemaal eigenlijk voor doet.

“Waar doen we het eigenlijk allemaal voor?”

Ongetwijfeld heb je al van alles ondernomen om weer plezier in je werk te krijgen. Het is alleen zo moeilijk om een probleem op te lossen in de zelfde setting, als het ontstaan is. Als je ergens in zit, kan je er niet op kijken. Daarom kan het zo verhelderend werken, om er hulp van buitenaf bij te vragen. Niet om je te vertellen wat je doen moet, maar om samen op zoek te gaan naar nieuwe kansen en mogelijkheden die bij jou en je gezin passen, die passen bij je huidige levensfase en de financiering van het bedrijf.

“Samen op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden.”

Tijdens gesprekken komt er langzaam maar zeker weer ruimte in je hoofd, kan je weer verder vooruit denken dan de dag van morgen en begin je een helder en realistisch beeld te creëren van de toekomst. Niet alleen in je hoofd, maar vooral in de praktijk. Wat de uitkomst is, kan niemand vooraf voorspellen, maar dat het een uitkomst is, waar iedereen blij van wordt is een feit. Want het wordt je eigen keuze en daardoor sta je er achter en vind je de kracht om hem te realiseren. Dan is er sprake van een langetermijnrendement, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

“We hebben met behulp van coaching veel meer bereikt, dan we ooit hadden durven dromen, we kunnen het iedereen aanraden.”

Terug naar Persoonlijk Coach