Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Een nieuwe toekomst, een nieuw begin

Ons team functioneert als een onafhankelijk professioneel klankbord dat je helpt om de juiste stappen te zetten en de juiste keuzes te maken in je loopbaan. Om je tot inzicht te laten komen wat bij jou, je gezin, je levensfase, je jongensdromen en je toekomstplannen past. Stap voor stap krijg je dat helder en wordt het realistischer en concreter.

“Een onafhankelijk professioneel klankbord dat je helpt om de juiste stappen te zetten.”

Daar sta je dan, vanaf je geboorte was jij de beoogde opvolger en dan ineens wil die gedachte in je hoofd niet meer wijken: “Ik blijf niet tot mijn 67e boer!” Soms kan je niet anders vanwege lichamelijke of psychische gezondheidsredenen. Maar ja, wat dan wel? Schets je het niet allemaal te somber of juist te rooskleurig? Denk je er over een jaar nog steeds zo over? Wat is wijsheid, het bedrijf te koop zetten of op dezelfde locatie een heel andere tak van sport opzetten? Verhuizen of blijven wonen? Voor een werkgever aan het werk of een eigen onderneming? Nog niet eerder stond je voor zo’n grote  beslissing met zulke grote gevolgen. En toch weet je, dit gaat gebeuren. Van binnen voel je, dat je niet op de oude voet verder wilt of kunt.

“Jij bepaalt hoe je toekomst eruit gaat zien”

De wereld biedt vele mogelijkheden wat betreft werk, aan vacatures en tips vanuit de omgeving zal het je niet ontbreken als je kenbaar maakt dat je op zoek bent naar iets anders. Het is echter de kunst om uit te zoeken wat jij wil, waar jij goed in bent en blij van wordt. Niet de omgeving gaat bepalen hoe jouw toekomst eruit gaat zien, dat bepaal je zelf.

Het is onze taak om je hierin te begeleiden, zodat je helder krijgt wat bij je past en wat jouw drijfveren zijn. Wat niet alleen jou, maar ook je gezin gelukkig maakt. We begeleiden je tot je de energie ervaart om het letterlijk op te pakken en te realiseren.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Loopbaancoaching is gericht op het vinden van (nieuw) werk dat bij je past. Een loopbaantraject bestaat uit meerdere gesprekken waarin we stap voor stap helder krijgen wat je wilt, welke vaardigheden je hebt en waar je blij van wordt. Dat maken we concreet via een werkboek met verschillende opdrachten en invuloefeningen die we samen bespreken. Zo krijg je praktische handvatten om bewust de volgende stappen te zetten naar een werkomgeving waar jij gelukkig van wordt.

werkboek loopbaancoaching

Terug naar Persoonlijk coaching & begeleiding

Wil ik dit wel? Nog 20 jaar varkens houden… het werk blijft hetzelfde en wordt alleen maar meer. Altijd 24 uur per dag klaar staan en dat 7 dagen per week… Samen kwamen we er niet uit en hebben we de hulp van Paulien ingeroepen. Door veel te praten, zitten we weer op het goede spoor. We hebben voor ons gevoel op een goede manier de bedrijfsbeëindiging doorlopen en hebben nu allebei een baan waar we ons goed in voelen. Maar het belangrijkste: we hebben het weer gezellig samen en met de kinderen. En tijd om leuke dingen samen te doen.”

Ard en Jolanda Hoornenborg, Okkenbroek Meer ervaringen »