Mediation

Agrarische Mediation

Wordt het nu écht tijd om er samen uit te komen?

Matige communicatie, vastgeroeste rollenpatronen en aannames. Dat is niet nodig! Wij helpen jullie om stap voor stap in kaart te brengen wat jullie gezamenlijke wensen zijn. Wij helpen jullie aannames om te zetten in oprechte vragen en oprechte antwoorden. Zodat jullie weer met trots over elkaar en over het bedrijf kunnen spreken en jullie met elkaar kunnen overleggen: zelfverzekerd, realistisch en ruimdenkend.

“De kracht van een familiebedrijf is groot, de inzet en betrokkenheid is enorm.”

De kracht van een familiebedrijf is groot; financieel en praktisch is er zo veel meer mogelijk dan elders. De inzet en betrokkenheid is enorm. Hoe jammer is het dan toch dat familiebedrijven beëindigd worden vanwege matige communicatie, vastgeroeste rollenpatronen en aannames.

“Hij kan niet loslaten!” “Hij denkt dat alles kan!” “Ik moet altijd sussen, als het weer eens mis loopt.” Zo maar wat uitspraken die we regelmatig onderweg horen. Hoe kan het toch dat de weg naar een gezamenlijk doel zo verschillend kan zijn?

“Zakenpartners of familie in het achterhuis?”

Een toekomstwaardig bedrijf, zowel ouders als kinderen hebben de wens dat het boerenbedrijf in de familie blijft en toch blijft het strijd. Komt het door de verschillende visies? Door het generatieverschil? Gedragen jullie je als zakenpartners of als familie in het achterhuis?

Of je nu wel of niet samen verder gaat, in beide gevallen zal het nodig zijn om de communicatie goed te laten verlopen. Ongetwijfeld heb je al heel vaak gedacht, zo wil ik het niet langer. En dan toch maar weer op de oude voet doorgaan. De makkelijkste weg, maar ook de vervelendste weg. Wil je het echt anders, vraag dan ons om jullie hierin te begeleiden. Het is ons werk en wij kunnen jullie helpen om op een manier met elkaar om te gaan die wel werkt.

Terug naar Familieconflicten

“In ons werk als accountant en belastingadviseur komen we dichtbij de persoonlijke omgeving van onze klanten. Al zijn de cijfers onze passie, in veel situaties worden we betrokken als vertrouwenspersoon van onze relaties. Vragen die op tafel komen bij conflicten tussen zakelijke partners, huwelijksproblemen, nalatenschappen etc...

Vaak kom je er in die situaties dan niet uit met elkaar. Veelal ook omdat je je onpartijdige positie wilt bewaken. Er zijn vaak tegenstrijdige belangen. Ik heb het als zeer prettig ervaren om dan je klant te kunnen wijzen op de specialistische kennis van Hogenkamp Agrarische Coaching. Meerdere relaties van ons kantoor spraken hun dank uit omdat ik ze wees op de kundige begeleiding door de specialisten van deze praktijk. 'Daar werken echte professionals' zo appte mij een klant."

Harry Huisjes, Klantbeheerder Alfa Accountants Meer ervaringen »