Mediation

Agrarische Mediation

Wordt het nu écht tijd om er samen uit te komen?

Een toekomstwaardig bedrijf, zowel ouders als kinderen hebben de wens dat het boerenbedrijf in de familie blijft en toch blijft het strijd. Komt het door de verschillende visies? Door het generatieverschil? Gedragen jullie je als zakenpartners of als familie in het achterhuis?

“Ik moet altijd sussen, als het weer eens mis loopt.”

“Hij kan niet loslaten!” “Hij denkt dat alles kan!” “Ik moet altijd sussen, als het weer eens mis loopt.” Zo maar wat uitspraken die we regelmatig onderweg horen. Hoe kan het toch dat de weg naar een gezamenlijk doel zo verschillend kan zijn?

“De kracht van een familiebedrijf is groot, de inzet en betrokkenheid is enorm.”

De kracht van een familiebedrijf is groot, financieel en praktisch is er zo veel meer mogelijk dan elders. De inzet en betrokkenheid is enorm. Hoe jammer is het dan toch dat familiebedrijven beëindigd worden vanwege matige communicatie, vastgeroeste rollenpatronen en aannames.

“Matige communicatie, vastgeroeste rollenpatronen en aannames.”

Dat is niet nodig! Wij kunnen u helpen om stap voor stap in kaart te brengen wat jullie gezamenlijke wensen zijn. Wij kunnen u helpen om aannames om te zetten in oprechte vragen en oprechte antwoorden. Zodat jullie weer met trots over elkaar en over het bedrijf kunnen spreken. Maar vooral met trots met elkaar kunnen overleggen, zelfverzekerd, realistisch en ruimdenkend.

Bel gerust voor informatie of een kennismakingsgesprek, Hogenkamp Agrarische Coaching: 085 – 064 55 91