‘Melkveebedrijf’, “Stoppen vraagt begrip, hulp en vooral tijd”

In het vakblad ‘Melkveebedrijf'(mei 2018) is een interview geplaatst met Paulien, waarin ze de rouwverwerking rondom bedrijfsbeëindiging toelicht. “Eerst verwerken en dan pas weer verder”.

Sociaal aspect onderbelicht

Agrarisch coach Paulien Hogenkamp:  “Bij bedrijfsbeëindiging wordt vaak alleen gekeken naar het zakelijke aspect en de afwikkeling van de financiën. Maar vergeet niet dat de bedrijfsbeëindigers hun hele levensstijl opgeven. Het is belangrijk dat je iemand naast je hebt lopen die je een spiegel voorhoudt en kritisch is over de stappen die je neemt. Landbouwers hebben namelijk de neiging om niet stil te gaan zitten en meteen aan de slag te gaan, terwijl bedrijfsbeëindiging veel overeenkomsten heeft met een rouwproces.”

Lees hier het volledige artikel (PDF) »

Melkveebedrijf - mei 2018 - Focus op bedrijfsbeeindiging