Melkveebedrijf: Interview met Didi over het belang van het voeren van ‘het goede gesprek’.

In het vakblad ‘Melkveebedrijf’ (juni 2023) is Didi uitgebreid geïnterviewd over het belang van het voeren van ‘het goede gesprek’: “We willen voorkomen dat adviseur én veehouder na een moeilijk gesprek beiden met een slecht gevoel rondlopen”.

Interview met agricoach Didi Stoltenborg in vakblad Melkveebedrijf - Juni 2023

Behoefte aan persoonlijke begeleiding en coaching

Agrarisch ondernemers hebben de handen vol aan de dagelijkse werkzaamheden, maar hebben ook nog eens te maken met flinke investeringen en grote regeldruk. Familieverbanden spelen een belangrijke rol. Dit laatste kan positief werken maar ook voor stress zorgen. De coaches van Hogenkamp Agrarische Coaching merken in de praktijk dat veehouders daardoor behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding en coaching en helpen hen hierbij.

Didi Stoltenborg, één van de trainers van Agritraining, vertelt:

“In gesprekken met adviseurs als dierenartsen of voeradviseurs komen tegenwoordig makkelijker emoties om de hoek kijken. Denk aan boosheid, machteloosheid en neerslachtigheid. Als adviseur ben je doorgaans niet opgeleid om hiermee om te gaan. Zij hebben soms de neiging te nuanceren, te analyseren, of op te lossen, en dat helpt vaak niet. Dan kom je geen van beiden verder. Daar willen we de adviseur mee helpen en mede daarom hebben we Agritraining opgezet”.

Lees hier het volledige interview (PDF) »