Gedwongen bedrijfsbeëindiging

Gedwongen bedrijfsbeëindiging

“Op weg naar een nieuwe en gezonde toekomst”

Tot de laatste dag geknokt, maar het mag niet meer baten, de bank en andere schuldeisers zien er geen heil meer in. De kogel is door de kerk, er wordt niet meer bij gefinancierd. Even voelt het als een opluchting, je hoeft niet meer te vechten.

“De kogel is door de kerk, er wordt niet meer bij gefinancierd.”

Maar de rust duurt niet lang. Kunnen jullie wel blijven wonen? Krijg je wel werk weer? Hoe zal dat eigenlijk zijn om voor iemand anders te werken, om niet meer de vrijheid van het ondernemerschap te ervaren. Wat betekent het voor de kinderen en voor je ouders als er een kans is dat je van het erf af moet. Hoe pakken zij dat op, als ze de vrijheid van de boerderij moeten missen.

Wat betekent het voor de kinderen als jullie verhuizen moeten?”

Op loopbaangebied is er geen heftiger traject, dan het gedwongen stoppen van het boerenbedrijf. Je verliest niet alleen je werk en inkomen, je verliest ook je bedrijf, je zakelijke contacten, je woning, je roots, de plek waar jij en vaak ook je voorouders zijn opgegroeid. Als je het bedrijf samen met je partner deed, verliest ook zij haar werk. De periode naar het einde toe is vaak slopend geweest, waardoor ook de lichamelijke en psychische gezondheid heeft ingeboet.

“Op loopbaangebied is er geen heftiger traject, dan het gedwongen stoppen van het boerenbedrijf.”

Dit traject moet je niet alleen willen doorlopen. Je hebt samen met je gezin professionele begeleiding nodig om jullie te helpen op de weg naar een nieuwe, gezonde toekomst. Een toekomst die je tijdens het traject zelf zal creëren. In ieder traject komt een kantelpunt, dat is het moment dat je het verleden los laat en de toekomst gaat zien als een vat vol ongekende mogelijkheden, de wereld ligt weer aan je voeten, je krijgt helder wat bij je past, wat je drijfveren zijn, wat niet alleen jou, maar ook je gezin gelukkig maakt. Je hebt de energie weer terug om het letterlijk op te pakken en te realiseren. Dat is het moment dat je zegt: “we kunnen het zelf weer, het was allemaal heel erg, maar we zijn er sterker uit gekomen, we staan op een hoger plan, dan we ooit hadden durven dromen.”

“Je hebt de energie weer terug om het letterlijk op te pakken en te realiseren.”

Nu hoor ik je denken, “Wie gaat dat allemaal betalen, we hebben geen geld”. Schroom niet om toch te bellen, er is meer mogelijk dan je denkt, alles begint met een eerste stap.

Terug naar loopbaancoaching